April April?

Visst, vi har alla våra interna skämt med någon nära eller i grupper, och vi kan alla ta skämt, men har det någonsin slått er vad som ligger bakom det, rent biologiskt? När vi skrattar utlöser vi endorfiner, samma kemikalie som utlöses när man dricker alkohol, röker, tar droger, har sex eller tränar intensivt. Vi mår bra helt enkelt av att skratta, något intuitivt. Men visste du att en annan kemikalie, oxytocin, verkar leda till starkare sociala bindningar? Så genom att skratta, eller att få din sociala grupp att skratta drar du samman gruppen mer och mer.
Det verkar ändå stämma in med mina observationer av vängrupper. De som brukar apflabba tillsammans verkar ju ändå vara de grupper som är mest sammansvetsade. Vad kan det säga oss? Jo, vi kanske borde skämta mer, i alla fall på ett sätt så att vi får våra medmänniskor att skratta med oss. Tycker att det är så sorgligt att skoja på någon annans bekostnad om inte den personen är med på skämtet.

Det undermedvetna är ett ämne som är i konstant fokus, men hur stor roll det egentligen spelar i handlingar som vi gör är en fråga som jag får svar på gång efter gång. Ny forskning har visat att rulltrappor kan spela en stor roll i våra handlingar. Dubbelt så många shoppare som åkte upp för en rulltrappa donerade pengar direkt efter jämfört med de som åkt ner en rulltrappa. Liknande resultat hittades i en annan studie, och ett annat par studier antyder att höjd är faktorn som får oss att ändra vårt beteende. Nu vet var ni ska ha ert stånd nästa gång ni samlar in pengar ;)
Informationen är tagen från ett par nya artiklar från http://www.scientificamerican.com

Här är något för er med en liten känsla för fysik och vetenskap! Fysikbattle mellan Einstein och Stephen Hawking http://www.youtube.com/watch?v=zn7-fVtT16k&feature=

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet, mer sånt här! :)

2011-04-01 @ 22:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0